Voertuigen die gebruik maken van de wegen in Nederland moeten vaak wegenbelasting betalen. Dat geldt overigens niet voor alle voertuigen die gebruik maken van de weg. Om te bepalen hoeveel wegenbelasting je moet bepalen, dien je eerst te kijken wat voor quad je hebt. Het ligt er aan wat voor soort quad je hebt of je wel of geen wegenbelasting moet betalen.

Bromfiets:

Voor een bromfiets hoeft geen wegenbelasting quad te worden betaald. Een bromfiets mag niet de snelweg op en mag vaak maximaal 45KM per uur rijden.

Driewielig motorrijtuig, Personenauto & Bedrijfsauto

Voor deze voertuigen dient wel wegenbelasting betaald te worden. Dit voertuig wordt gezien als een soort auto en daarvoor gelden de standaard regels. Het bedrag ligt ongeveer tussen de 80 en 200 euro per jaar. Dat ligt aan de soort quad die je in bezit hebt. Het komt er dus op neer dat je voor zo’n soort quad tussen die 10 en 20 euro per maand betaald aan wegenbelasting.

Verzekering voor een quad

Net als ieder ander voertuig dient een quad ook verzekerd te worden. De prijs van een quadverzekering is ook afhankelijk van de soort quad die je in bezit hebt. Een quad die je wilt verzekeren dient altijd een geldig kenteken te hebben. De kosten voor het verzekeren van een quad zijn erg laag. Vaak ben je voor vijf euro al verzekerd met je eigen quad. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe jij je quad verzekerd. Als je bang bent dat je quad snel gestolen wordt kun jij je ook verzekering met een diefstalverzekering voor je quad.

Quad rijden zonder helm

Als je quad voldoet aan een bepaald aantal voorwaarden, mag je zonder helm de weg op. Veel mensen maken daarom de keuze voor het rijden op een quad. Vooral in de zomer maken veel mensen gebruik van de quad die ze kunnen berijden zonder een helm.