Het kan vanwege overmacht voorkomen dat je op het laatste moment of wat verder van tevoren je geboekte reis moet annuleren. Om je geld terug te krijgen moet je dan wel een annuleringsverzekering hebben. Het is dan wel prettig dat je dat op tijd hebt gedaan en niet voor verrassingen komt te staan.

Wanneer moet ik mijn annuleringsverzekering afsluiten?
Het meest gebruikelijke is dat je tussen de zeven en veertien dagen na boeking nog een annuleringsverzekering kan afsluiten. Let wel op dat dit per verzekeraar kan verschillen. Verzekeraars willen namelijk voorkomen dat consumenten een annuleringsverzekering pas afsluiten als ze al weten dat ze de reis moeten annuleren.

Wat moet ik doen als ik geen annuleringsverzekering meer kan afsluiten?
Een verzekeraar kijkt altijd naar de boekingsdatum van de reis. Er zijn enkele reisverzekeringen die ruimere regels hebben en daarmee een uitkomst bieden. Je kunt er voor kiezen om een doorlopende reisverzekering met annuleringsverzekering af te sluiten, waardoor je het hele jaar verzekerd bent. Dat is in de meeste gevallen ook voordeliger.

Wanneer kan ik geen gebruik maken van de annuleringsverzekering?
Valt te bewijzen dat je tijdens het afsluiten van je annuleringsverzekering al op de hoogte was van een probleem waardoor je reis mogelijk niet door zou kunnen gaan, dan valt dat niet onder de annuleringsverzekering. Om een beroep te kunnen doen op de annuleringsverzekering moet het altijd gaan om een onverwachte gebeurtenis.

Hoe kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?
Je kunt een annuleringsverzekering afsluiten via een verzekeraar, maar in de meeste gevallen ook via de organisatie waar je de reis hebt geboekt.