Ook binnen Nederland kan je in sommige gevallen een reisverzekering nodig hebben als je op vakantie gaat. Het klopt dat het meeste gedekt zal zijn door andere verzekeringen die je hebt. Het is in dat geval van belang te controleren wat de maximale periode is van je buitenhuisdekking. Mocht je vakantie langer duren dan de aangegeven periode van je buitenhuisdekking, is het verstandig toch een reisverzekering af te sluiten.

Moet ik binnen Nederland voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering kiezen?
Zoals gebruikelijk heb je bij een reisverzekering de keuze uit een kortlopende en doorlopende reisverzekering. Wanneer je van tevoren weet dat je één keer op vakantie gaat, kun je voor dat jaar het beste een kortlopende reisverzekering afsluiten omdat je dan voordeliger uit bent. Mocht je kiezen voor een doorlopende reisverzekering, dan ben je in de meeste gevallen ook verzekerd als je besluit ook nog buiten Nederland op vakantie te gaan.

Ben ik met een kortlopende reisverzekering gedekt als ik een dagje naar het buitenland ga?
Het kan uiteraard voorkomen dat je tijdens je vakantie in Nederland besluit om een bezoekje te brengen aan België of Luxemburg. Bij een kortlopende reisverzekering is dat in de meeste gevallen geen probleem. Kijk wel goed naar de voorwaarden, want het kan zijn dat de verzekering in die landen maar 24 uur geldig is. Bovendien is het ook goed om te controleren voor welke landen dit allemaal geldt, voor als je bijvoorbeeld besluit naar Duitsland te gaan.

Moet ik voor een dagje weg een reisverzekering afsluiten?
Het heeft eigenlijk geen zin om een reisverzekering af te sluiten als je een dagje weg gaat. Bij de meeste verzekeringen kom je alleen in aanmerking voor dekking als er sprake is van minimaal één overnachting. Een weekend weg valt daardoor wel weer onder de reisverzekering.