Wanneer je een reisverzekering afsluit zijn je kinderen niet automatisch meeverzekerd. Kinderen tot vijf jaar zijn in de meeste gevallen wel gratis meeverzekerd, dus controleer dit bij uw reisverzekeraar. Reisverzekeraars hanteren verschillende voorwaarden voor het meeverzekeren van kinderen. Zo kan het zijn dat je een extra bedrag moet betalen wanneer de kinderen ouder worden. Bij sommige reisverzekeraars zijn oudere kinderen wel gratis meeverzekerd wanneer ze nog bij de ouders in huis wonen.

Wat moet ik doen om mijn kinderen mee te verzekeren?
Als je wilt dat je kinderen ook meeverzekerd zijn bij je reisverzekering moet je dit bij je verzekeraar melden. In de meeste gevallen is het bij het afsluiten van een reisverzekering mogelijk het aantal kinderen en hun geboortedatum op te geven. Zij zijn dan automatisch meeverzekerd met de reisverzekering.

Is mijn kind ook verzekerd als hij/zij zelfstandig op vakantie gaat?
Als je kind zonder jou op vakantie gaat kan je een reisverzekering voor je kind afsluiten. In dat geval zal het kind de verzekerde zijn, maar is de ouder de verzekeringnemer. De premie zal daardoor in rekening gebracht worden bij de ouder en niet bij het kind. Het is ten alle tijden belangrijk de voorwaarden van je reisverzekering goed door te lezen omtrent het verzekeren van je kind.