Als belegger is het mogelijk om je specifiek te richten op duurzame beleggingen. Een duurzame belegging draagt in veel gevallen de naam groene belegging. Wanneer je bezig bent met duurzame beleggingen, dan investeer je in ondernemingen die maatschappelijk verantwoordelijk bezig zijn. Welke effecten de onderneming op het milieu en maatschappij heeft, is van groot belang bij duurzaam beleggen.

Wat zijn de voordelen van duurzaam beleggen?
Vanzelfsprekend levert ook een duurzame belegging een financieel rendement op. Hoe populairder duurzaam beleggen wordt gemaakt, hoe meer bedrijven zich gedwongen zullen voelen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Bovendien hebben enkele duurzame beleggingsfondsen fiscale voordelen voor particuliere beleggers. Daarnaast geeft de belastingdienst vrijstelling op inkomensbelasting bij verschillende milieuvriendelijke investeringen.

Wanneer ondernemingen mensenrechten schenden of internationale milieuregels niet nakomen, kunnen hun obligaties uitgesloten worden, dat is ook bij overheden het geval. Ondernemingen die extra bezig zijn met duurzaamheid komen eerder in aanmerking voor duurzaam beleggen.