DEFAM
 • PL - 25.000€
 • Toetsing BKR
 • Rente
 • 3,9%
 • Beoordeling
 • 3/5
Interbank
 • PL / DK - 25.000
 • Toetsing bij BKR
 • Rente
 • 4,0%
 • Beoordeling
 • 3/5

Het doorlopend krediet mag dan in vergelijking met een persoonlijke lening doorgaans altijd een niet onaanzienlijk stukje duurder zijn, dat neemt niet weg dat veel mensen bewust voor deze kredietvorm kiezen. Dit heeft alles te maken met het feit dat een doorlopend krediet bijzonder flexibel is. Wil je een eerder afbetaald bedrag terug opvragen of wil je zelfs de looptijd van de lening verlengen? Dan vormt dat veelal geen enkel probleem en wordt je bovendien ook niet meteen geconfronteerd met torenhoge kosten of boetes. Ook een doorlopend krediet afsluiten? Raadpleeg dan zeker de informatie op deze pagina!

Flexibele voorwaarden

Het belangrijkste voordeel van een doorlopend krediet gaat schuil in de flexibele voorwaarden die er aan verbonden zijn. Deze maken het uiteraard net iets lastiger om de laagste leenrente te kunnen bekomen, maar dat is dan ook niet de eerste bekommernis van mensen die een doorlopend krediet willen afsluiten. Zij vinden het vooral belangrijk dat ze over de mogelijkheid beschikken om bijvoorbeeld tussentijds extra aflossingen te doen of reeds afbetaalde bedragen opnieuw op te vragen. Heb je, je bovendien een klein beetje vergist in de aflossingstermijn of heb je gewoon tussendoor teveel bedragen opnieuw opgevraagd? In dat geval kan je ook veelal zonder probleem de einddatum van je krediet een beetje verlengen.

Kosten van doorlopend krediet beperken

De hoge kostprijs die op een doorlopend krediet wordt aangerekend is voor veel potentiële kredietnemers een doorn in het oog. Men staat er echter niet bij stil dat een groot deel van de kostprijs wordt veroorzaakt door continue tegen het leenplafond aan te zitten. Met andere woorden, probeer zo weinig mogelijk reeds afbetaalde bedragen terug op te vragen. Je zal merken dat dit de kosten die je moet betalen alleen maar de hoogte in jaagt en bovendien kan je doorlopend krediet op deze manier in geen tijd uitgroeien tot een ‘doodlopend krediet’, iets wat je toch echt zal willen proberen te voorkomen.

Goedkoopste doorlopend krediet vinden

Om het goedkoopste doorlopend krediet te kunnen vinden is het in het bijzonder van belang om een objectieve vergelijking uit te voeren tussen de verschillende kredietverstrekkers die er op de markt zijn terug te vinden. Echter moet het gezegd dat je als kredietnemer een bijzonder grote invloed hebt op het kostenplaatje dat je moet betalen voor een doorlopend krediet. Door zoals eerder reeds aangegeven niet continue tegen het plafond aan te leunen zal je merken dat de leenrente die je moet betalen plots een stuk aantrekkelijker wordt. Deze wordt immers niet berekend aan de hand van het totale bedrag van de lening, maar wel op basis van het nog openstaande saldo. Hoe lager deze is, des te lager dus logischerwijs ook de periodieke kosten uitvallen.

Doorlopend krediet vergelijken

Tot slot spreekt het voor zich dat de leenrente die op een doorlopend krediet wordt aangerekend ook nog eens aanzienlijk kan verschillen afhankelijk van de financiële instelling waarbij je deze gaat afsluiten. Wees er bijgevolg altijd zeker van dat je een objectieve vergelijking uitvoert waardoor duidelijk wordt welke van de verschillende financiële instellingen jou de laagst mogelijke leenrente kan aanbieden. Op deze manier blijft het afsluiten van een doorlopend krediet ten allen tijde betaalbaar.

Overige leenproducten