De goedkoopste zorgverzekering…

TIP: Bespaar op je maandelijkse zorgkosten door je eigen risico te verhogen

100% Onafhankelijk

Alle verzekeraars

Gratis overstappen

Ken jij Bankinfo.nl al? Deze vergelijkingswebsite vergelijkt al jarenlang verschillende zorgverzekeringen met elkaar, waardoor je de goedkoopste zorgverzekering kunt vinden. Deze website is ontstaan om jou informatie te geven over financiële dienstverlening. Het is voor consumenten namelijk belangrijk dat ze een duidelijk plaatje hebben van alle aanbieders voordat ze een financieel product afsluiten. Bankinfo.nl helpt de consumenten bij het vinden van de beste deals. Een financieel product dat jaarlijks door iedereen weer wordt afgesloten is de zorgverzekering. Als consument wil je weten of je bij een zorgverzekeraar een zorgverzekering afsluit die aansluit bij jouw wensen. Bovendien is het van belang om de verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken, zodat je niet teveel betaalt voor de zorgverzekering die jij nodig hebt.

Het Nederlandse zorgverzekeringsstelsel

In Nederland is er geprobeerd om medische zorg voor iedereen financieel bereikbaar te maken. Daarom hebben wij in Nederland een zorgverzekeringstelsel die bestaat uit twee volksverzekeringen en daarnaast ook uit twee decentrale regelingen. Er zal kort ingegaan worden op de twee volksverzekeringen. Dit zijn namelijk de Wet langdurige zorg (afgekort: de Wlz) en de Zorgverzekeringswet (afgekort: Zvw). De Wet langdurige zorg is in leven geroepen voor mensen die voortdurend intensieve zorg nodig hebben. Voorbeelden van doelgroepen zijn: chronisch zieke mensen, zeer kwetsbare ouderen en mensen met een ernstige lichamelijke of geestelijke beperking. De meeste burgers zullen vooral te maken krijgen met de Zorgverzekeringswet. Hierin is gesteld dat alle Nederlandse burgers zich moet verzekeren voor ziektekosten. Dit is verplicht en iedereen moet minimaal een basisverzekering afsluiten.

Waarom is een zorgverzekering belangrijk?

Het is niet voor niets verplicht gesteld om een zorgverzekering af te sluiten. Het is belangrijk dat alle inwoners van Nederland recht heeft op goede gezondheidszorg. Door een zorgverzekering af te sluiten betaal je mee aan de zorg en worden de kosten met elkaar gedeeld. Hierdoor blijft de zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar. Hiermee wordt voorkomen dat een burger onverzekerd is en geen vergoeding ontvangt bij ziekte. Met een zorgverzekering worden de kosten voor medische zorg vergoed door de zorgverzekeraar als je ziek wordt. Wanneer je geen basisverzekering afsluit, moet je zelf betalen voor de kosten die je maakt. Bovendien kun je een hoge boete ontvangen als je niet verzekerd bent. Dit geldt alleen voor volwassenen. Kinderen kunnen opgenomen worden in de polis van hun ouders.

Zorgtoeslag

Het is mogelijk om in aanmerking te komen voor een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering. De bijdrage staat bekend als de zorgtoeslag. Of je recht hebt op deze bijdrage is afhankelijk van jouw inkomen. Ook de hoogte van de toeslag wordt bepaald aan de hand van de hoogte van het inkomen. Je moet daarnaast ook aan een aantal voorwaarden voldoen. De eerste twee voorwaarden zijn dat je 18 jaar of ouder bent en een Nederlandse zorgverzekering hebt. Jouw inkomen mag daarnaast niet boven het bedrag van €27.875 komen. Als je een toeslagpartner hebt, ligt dit bedrag hoger. Ook jouw vermogen mag niet te hoog zijn. Je moet daarnaast de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning hebben om in aanmerking te komen.

Ik kan de maandelijkse zorgpremie niet betalen, wat nu?

Stel je voor dat je in situatie terecht komt waarbij je niet genoeg geld hebt om de maandelijkse premie te voldoen. Dit kan iedereen helaas overkomen. In zulke situaties wordt de premie achterstand na zes maanden gemeld bij het CAK. Je wordt door de zorgverzekeraar aangemeld als wanbetaler. Je kunt dan akkoord gaan met een bestuursrechtelijke premie dat wordt ingehouden van jouw salaris of uitkering. Dit is 130% van de standaardpremie. Met het bedrag dat ingehouden wordt, betaalt de verzekeraar de CAK. Deze regeling is vastgelegd in de Zorgverzekeringswet. Je ontvangt daarnaast ook geen zorgtoeslag meer als je bent aangemeld als wanbetaler.

De zorgverzekering

In Nederland zijn er twee soorten zorgverzekeringen: de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Elke Nederlandse burger is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Dit geldt echter niet voor de aanvullende verzekering. Je mag zelf bepalen of je extra kosten wilt verzekeren die met de basisverzekering niet worden vergoedt. Kinderen tot 18 jaar moeten ook verplicht verzekerd zijn. Kinderen moeten binnen vier maanden ingeschreven worden bij een zorgverzekeraar. Je kunt kinderen ook laten opnemen bij jouw eigen polis. Je betaalt geen premie totdat het kind 18 jaar wordt. Vanaf het moment dat het kind deze leeftijd bereikt, moet er premie betaalt worden. Verzekeringen met elkaar vergelijken kan je helpen bij het kiezen van een zorgverzekering.

De basisverzekering

De basisverzekering is in Nederland verplicht en iedereen wordt dan ook geaccepteerd voor deze verzekering. Welke zorg er in het basispakket wordt opgenomen, wordt door de overheid bepaald. De basisverzekering is dus bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Een aantal voorbeelden zijn: de huisarts, het ziekenhuis, de apotheek, fysiotherapie, medicijnen, kraamzorg of een medisch specialist. Welke kosten er nog meer worden gedekt, is uitgebreid terug te lezen op de websites van de zorgverzekeraar. Je kunt de vergelijkingsmodule van Bankinfo.nl om te verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Door te vergelijken, kun je ontdekken welke zorgverzekeraar het basispakket het goedkoopst aanbiedt. Met een goedkope basisverzekering kun je jouw maandelijkse kosten verlagen.

Aanvullende verzekering

In tegenstelling tot de basisverzekering is de aanvullende verzekering niet verplicht in Nederland. Deze verzekering kun je bovenop de basisverzekering afsluiten om kosten te dekken van zorg die niet vanuit het basispakket vergoedt worden. De basisverzekering vergoedt alleen alle noodzakelijke zorg. Je mag zelf bepalen of je een aanvullende verzekering nodig hebt. Voorbeelden van zorg in een aanvullend pakket zijn orthodontie, extra fysiotherapie en tandartszorg. De aanvullende pakketten lopen erg uiteen. De aanvullende verzekering valt namelijk niet onder de Zorgverzekeringswet. Dit houdt in dat elke zorgverzekeraar kan bepalen welke aanvullende verzekering ze aanbieden. Ze hebben ook het recht om mensen niet te accepteren.

Het eigen risico

Het eigen risico is een bedrag dat iedereen zelf moet betalen. Het kan gezien worden als een drempel. De overheid wil hiermee bereiken dat er goed nagedacht wordt of bepaalde zorg wel echt noodzakelijk is. De hoogte van het verplichte risico wordt door de overheid bepaald. Dit bedrag geldt voor iedereen die een basisverzekering heeft. Niet alle kosten tellen mee voor het eigen risico. Een bezoek aan de huisarts telt bijvoorbeeld niet mee, terwijl een sessie met de psycholoog wel mee telt. Dit is uiteraard niet het geval als het gedekt wordt met jouw aanvullende verzekering. Je kunt ook ervoor kiezen op een vrijwillig eigen risico te betalen. Hoe hoger het vrijwillig eigen risico, hoe lager de premie.

De beste zorgverzekering vinden door te vergelijken

Het is niet mogelijk om te zeggen welke zorgverzekeraar de beste zorgverzekering heeft. Dit is namelijk geheel afhankelijk van de zorg die jij als consument nodig hebt. Ieder mens heeft weer andere behoeften en wensen. Door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite krijg je snel inzicht in het enorme aanbod van zorgverzekeringen. Je kunt alle zorgverzekeraars met elkaar vergelijken en zo de verzekeringen afstrepen die niet bij jou passen. Met een vergelijkingssite zoals Bankinfo, is tevens mogelijk om in te zien welke zorgverzekering het goedkoopst is. Je kunt eenvoudig aangeven welke zorg jij nodig denkt te hebben in 2018.

De zorgverzekeraars in Nederland

Er zijn tientallen zorgverzekeraars in Nederland. Sommige verzekeringsconcerns hebben meerdere labels. Een goed voorbeeld hiervan is VGZ met Bewuzt. Enkele andere grote verzekeraars zijn: CZ, Achmea, FBTO, Ohra, De Amersfoortse, Univé, National Academic Zekur, Zorgdirect, Ditzo en het Zilveren Kruis. De basisverzekering is overal hetzelfde, maar het aanvullende pakket is bij elke zorgverzekeraar anders. Als consument heb je keuze uit veel verschillende zorgverzekeraars. Bij Bankinfo.nl kun je eenvoudige al deze zorgverzekeraars met elkaar vergelijken om de goedkoopste zorgverzekering te vinden. Door te vergelijken kun je de beste prijs vinden voor het goedkope pakket waar jij behoefte aan hebt.

De vergelijkingsmodule van Bankinfo.nl gebruiken

Bankinfo.nl is een vergelijkingssite om de verschillende zorgverzekeraars tegenover elkaar te zetten. Dankzij Bankinfo.nl kun je zien of jij aangesloten bent bij de goedkoopste zorgverzekeraar. In de vergelijking worden alle zorgverzekeraars meegenomen, zodat jij een compleet beeld krijgt van het aanbod in Nederland. Deze vergelijkingssite is daarnaast 100% onafhankelijk. De vergelijkingsmodule is gebruiksvriendelijk. Je vult je geboortedatum in en selecteert jouw wensen met betrekking tot verschillende soorten zorg en het eigen risico. Vervolgens laat Bankinfo.nl zien welke verzekeringen bij jouw wensen passen. Je kunt meerdere verzekeraars kiezen en laten vergelijken met een op prijs gesorteerd overzicht.

Overstappen na het vergelijken van goedkope zorgverzekeringen

Als je een andere zorgverzekering tegenkomt dat ook goedkoop is, kun je overwegen om over te stappen. Welke zorgverzekeraar het goedkoopst is en het beste bij jou past, kun je ontdekken met de vergelijkingstool van Bankinfo.nl. Overstappen is bijna altijd gratis en wordt jaarlijks door veel mensen gedaan. Je kunt namelijk geld besparen als je overstapt naar een goedkopere zorgverzekeraar met dezelfde dekkingen als bij jouw huidige zorgverzekeraar. Het is mogelijk om van zorgverzekeraar te switchen in de maanden november en december. Het is belangrijk dat je voor 1 januari je huidige zorgverzekering opzegt.

Contact opnemen met Bankinfo

De website Bankinfo.nl is onderdeel van Bankinfo CV in Rijssen. Zoals de naam van de website al doet vermoeden, is de website tot stand gekomen om consumenten te informeren. Er is geen sprake van bemiddeling in financiële dienstverlening. Voor algemene informatie over verschillende financiële producten zoals spaarrekeningen, leningen, creditcards, hypotheken, brokers en verzekeringen kun je deze website raadplegen. Voor vragen over de inhoud van een van deze producten kun je beter contact opnemen met de aanbieder. Als je andere vragen hebt voor het team van Bankinfo.nl kun je via het contactformulier een bericht sturen of de klantenservice mailen op info@www.bankinfo.nl.