Sorry, geen resultaten gevonden.

Groen of duurzaam sparen, het is iets dat veel mensen vandaag de dag erg belangrijk vinden. Er wordt iedere dag opnieuw een zeer aanzienlijke druk uitgeoefend op onze planeet en dat zorgt er voor dat de leefomgeving voor bijvoorbeeld onze kinderen en kleinkinderen aanzienlijk slechter wordt. Door groen of duurzaam te sparen kies je er voor om geld vrij te maken dat kan worden geïnvesteerd in groene en duurzame projecten. Op deze manier kan je niet alleen zelf genieten van een aantrekkelijke opbrengst, maar daarnaast doe je er onze planeet ook nog eens een plezier mee. Ben jij eveneens geïnteresseerd in groen sparen? Ook bij een dergelijke vorm van geld sparen kan het vergelijken van de verschillende mogelijkheden er voor zorgen dat je uiteindelijk kiest voor de meest interessante optie die beschikbaar is.

Een groene spaarrekening

Groen sparen gebeurt het vaakst door middel van een speciale, groene spaarrekening. Geld sparen op deze manier zorgt er namelijk voor dat je ten allen tijde over de vrijheid beschikt om te doen en laten wat je wil met je spaargeld. Toch beschik je over de zekerheid dat de gespaarde gelden steevast worden gebruikt om te investeren in groene projecten en deze leveren uiteraard een aantrekkelijke bijdrage voor het voortbestaan en onderhoud van deze planeet. Een groene spaarrekening is bovendien een zeer veilig spaarproduct waarbij je ook nog eens kan rekenen op een belastingvoordeel.

Duurzaam sparen met een deposito

Ben je wel bereid om een deel van je vermogen gedurende een bepaalde periode vast te zetten om in ruil daarvoor een hogere spaarrente te verkrijgen? In dat geval kan je er eveneens voor kiezen om een groene of duurzame deposito af te sluiten. Dit is ook een populair spaarproduct welke je als spaarder voorziet van een aantrekkelijk rendement in combinatie met een uitstekende zekerheid. Net zoals bij een groene spaarrekening heb je bovendien de garantie dat de gestorte spaargelden in een groen deposito worden geïnvesteerd in groene en duurzame projecten.

In vergelijking met een groene spaarrekening is het niet alleen belangrijk om er rekening mee te houden dat het bedrag dat je stort voor een lange periode wordt vastgezet, daarnaast kan je tussentijds ook niet bijstorten. Bovendien is ook de rente die op een groene deposito wordt aangeboden voor de volledige looptijd vastgesteld waardoor ze niet onderhevig is aan de actuele spaarrente. Dit zorgt er voor dat je bij een lagere rente niet wordt geconfronteerd met een lagere opbrengst, maar anderzijds profiteer je ook niet mee van een mogelijke stijgende spaarrente. Wanneer je op zoek bent naar zekerheid en je wil profiteren van het gegarandeerde rendement van een vaste rente is een groene spaardeposito de beste keuze.

Lagere belastingen op opbrengsten

Van zodra de vrijstellingsdrempel van spaargeld is bereikt dien je er rekening mee te houden dat er een bepaalde belasting op het extra bedrag moet worden betaald. In vergelijking met klassieke spaarproducten zal je kunnen vaststellen dat de belasting op opbrengsten uit groene spaarproducten zomaar even 1,9 procent lager liggen. Dit komt door een vermindering van de vermogensrendementsheffing (1,2 procent) evenals de heffingskorting die goed is voor 0,70 procent. Dit is toch een extra financieel voordeel welke is verbonden aan groen sparen.

Vergelijken voor de hoogste opbrengst

Helaas moet het gezegd dat groen of duurzaam investeren vaak geen grote winsten opleveren. De nadruk ligt dan ook in het bijzonder op het behoud van de leefbaarheid van onze planeet en dat gaat ten koste van een groot aantal financiële voordelen. Dit geldt uiteraard ook voor jou als spaarder. Gemiddeld beschikt een spaarrekening die groen of duurzaam is evenals een soortgelijke deposito dan ook over een lagere opbrengst in vergelijking met klassieke spaarproducten. Om er zeker van te zijn dat je toch kan genieten van de hoogst mogelijke opbrengst is het altijd mogelijk om eenvoudig online een vergelijking van de diverse opties op de markt uit te voeren. Je zal merken dat je op deze manier toch nog kan genieten van een aantrekkelijke winst.