De Bundesbank verwacht een nog sterkere groei van de grootste economie van Europa. De Duitse centrale bank bracht maandag (18-02) een maandrapport uit. De Duitse economie zal dus nog sterker gaan groeier dan de eerdere verwachtingen van de Bundesbank.

Heel Europa kende een zwakke periode als het gaat om de economie. De Duitsers denken te kunnen profiteren van een aantal zaken.

  • Hogere consumentenbestedingen: De inwoners van Duitsland en toeristen geven meer uit dan eerst werd gedacht.
  • Goedkopere Euro: De euro is flink goedkoper. De Duitsers denken hiervan te kunnen profiteren.
  • Gezakte olieprijs: De olieprijs is al weken op een laag niveau. Men pakt sneller de auto door de goedkope benzine. De inwoners van Duitsland gaan vaker een dagje weg. Ook bedrijven doen meer zaken door de gezakte olieprijs en de goedkopere euro. Er komt meer ruimte vrij voor investeringen voor de bedrijven.

Economie al eerder vooruit

De economie ging in het vierde kwartaal van 2014 al flink omhoog. Duitsland had te maken met een groei van maar liefst 0,7% in het vierde kwartaal van 2014. Dat is hoger dan economen in een eerder stadium verwachtten.

Tolheffing Duitsland

In Duitsland moeten gebruikers van de wegen in Duitsland tol betalen indien ze gebruik maken van de snelwegen. De inwoners van Duitsland betalen zelf al wel een bedrag om gebruik te maken van de wegen, maar ze vinden het niet eerlijk dat buitenlanders geen tol hoeven te betalen voor het gebruik van de Duitse snelwegen. Duitsland denkt hiermee 200 miljard euro te kunnen vangen. Tolwegen Duitsland meer lezen…

Hypotheek bij Duitse bank

De afgelopen jaren is er op de hypotheekmarkt het een en ander gebeurt. De Duitsers zien dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een Duitse Hypotheek. De reden hiervan is dat de hypotheekrente in Duitsland stukken lager ligt dan in Nederland. Op een andere pagina van ons kun je de voordelen lezen van de Duitse Hypotheek en zie je ook waarom er mensen zijn die er niet voor kiezen.