Een auto is één van de producten waar je tegenwoordig nog maar moeilijk zonder kunt. Zeker wanneer je voor je werk iedere dag moet reizen, is de auto het middel om van A naar B te komen. Een auto is tegelijkertijd echter een flinke uitgave. Niet iedereen heeft zomaar de financiële middelen om een mooie, nieuwe, auto te kopen. En sparen duurt lang. Zo’n belangrijk gebruiksartikel heb je meestal snel nodig, daar kun je niet jaren op zitten wachten.

Een tweedehands auto is natuurlijk altijd een optie. Wil je echter een flinke tijd met je auto vooruit kunnen, dan is een nieuwe auto toch de beste optie. Overigens is het ook fijn om in een mooi exemplaar de straat op te kunnen, dat doet immers alleen maar goeds voor jouw positie als serieuze carrièremaker.

Geld lenen voor auto is niet voor iedereen een optie

Nu start het probleem voor veel mensen en misschien ook wel voor jou. Hoe ga je snel die nieuwe auto financieren? Of hoe kun je nou zo snel mogelijk geld lenen zonder BKR toetsing? Je kunt natuurlijk geld lenen voor je auto. Helaas is dat niet voor iedereen iets vanzelfsprekend. Wat als je al een lening hebt lopen? Voor je nieuwe computer bijvoorbeeld, of voor je huis? Krijg de bank dan maar eens zover nog een lening aan je te verstrekken.

Zodra je bij de BKR geregistreerd staat, heb je daarnaast meteen een soort smet op je. Een bkr registratie hoeft helemaal niet te betekenen dat je niet aan je betalingsverplichtingen voldoet. Al betaal je nog zo netjes volgens alle afspraken, je staat geregistreerd als lener en dat kan gemakkelijk roet in het eten gooien als het om een nieuwe auto gaat. Een auto op afbetaling zal in dit geval ook lastiger worden. De betreffende instantie zal zich afvragen of jij wel aan al je betalingsverplichtingen kunt voldoen, ook al is dat nog zo onterecht.

Autofinanciering zonder bkr toetsing

Dus wat nu? Geen nieuwe auto dan maar? Welnee. Er zijn gelukkig ook andere opties. Je kunt namelijk ook best een auto financieren zonder een bkr registratie. Zolang je maar geen negatieve registratie hebt bestaat er geen probleem. Echter biedt niet iedere lening-verstrekker ook autoleningen aan. Een ander nadeel aan een dergelijke lening is dat je alsnog eerst die lening moet gaan regelen voordat je in je auto kunt rijden. En tijd is geld, dus waarom regel je alles niet wat sneller?

Private lease is snel en gemakkelijk

Een hele goede en snelle optie is bijvoorbeeld private lease. Daarmee rijdt je een nieuw model waarbij alle kosten worden gedekt middels een vast maandelijks bedrag. Omdat je de auto maar voor een bepaald aantal jaar in gebruik neemt, blijft hij op naam staan van de beheerder staan. Daardoor is een bkr registratie helemaal geen probleem. Voordeel hieraan is ook dat je meteen na de overeenkomst de weg op kunt. Ook hoeft je geen aanvullende verzekeringen te regelen. Het is dus de allergemakkelijkste optie.

Auto huurkoop zonder bkr ook mogelijk

Een eventueel nadeel aan private lease zonder bkr toetsing kan zijn dat die mooie auto niet in jouw bezit is en dat ook niet komt. Waar je bij lease ook niet onderuit komt is het checken van je kredietwaardigheid. Ook al sta je bkr geregistreerd, zolang je maar kunt aantonen dat je er geen problemen rondom je financiën bestaan kun je leasen. Maar wat als je krediet op de bank niet zo groot is? Ook daarvoor bestaan oplossingen. Een auto op afbetaling zonder bkr is ook gewoon mogelijk. Je moet alleen de juiste vorm vinden. Zoek in dit geval eens naar dealers die auto huurkoop mogelijk maken.

Hoe gaat huurkoop in zijn werk?

In plaats van geld kun je bij hen namelijk ook je oude auto of andere waardevolle spullen inzetten. Door deze te verpanden kun je fysiek geld verkrijgen. Wanneer je een oude auto hebt, kun je er ook voor kiezen die in te ruilen ter waarde van een nader te bepalen bedrag. Daarmee creëer je namelijk ook een vorm van krediet.

Eerst kies je de auto uit die je wilt gebruiken. Als je weet hoe duur die auto is, kun je een eenvoudige rekensom gaan maken. De kosten die je per maand kwijt bent aan de huur verminder je met het geld dat je hebt gekregen door iets te verpanden. Of met het bedrag dat je oude auto nog waard is. Je betaalt je nieuwe auto namelijk meteen deels af met dit geld of met die inruilwaarde. Hoe hoger de waarde van je oude spullen is, de groter is het percentage is dat je meteen al aflost. Stel je wilt een nieuwe auto ter waarde van €50.000 euro hebben. Je oude auto is bijvoorbeeld nog €5.000 waard en daarnaast heb je nog wat andere huisraad kunnen verpanden ter waarde van 10.000 euro. Dan ben je dus al een heel eind. De resterende €35.000 betaal je vervolgens af middels een vast maandbedrag. Op deze manier heb je dus helemaal geen vermogen op de bank nodig. Bezittingen zijn immers ook vermogen.

Zoek de juiste dealer

Omdat het hier om een autolening zonder bkr gaat, is er meestal wel een bepaalde rente mee gemoeid. Het is daarom aan te raden eerst goed vergelijkend onderzoek te doen. De dealer met de beste voorwaarden wint vanzelfsprekend. Let op dat je geen zaken doet met onduidelijke dealers. In dat geval zal het je wellicht meer geld gaan kosten dan nodig is.

Waarom een huurkoop auto?

Simpelweg omdat je geen groot deel van de spaargeld op te geven voor de investering in je auto. Hoe gemakkelijk is het nou om je oude auto in te zetten bij het aanschaffen van een nieuwe? Ook heb je gemakkelijk toegang tot de mooiste modellen. Je bent immers niet afhankelijk van een bepaald leen bedrag bij de bank. Zorg voor een goede afbetaling door te verpanden of inruilen en je bent al een heel eind. Als jij vervolgens gewoon en de maandelijkse betalingen voldoet, kun jij meteen in die mooie auto rondrijden. Niks wachten en sparen, gewoon meteen gebruiken.

Wat zijn andere voordelen?

Andere voordelen aan een autofinanciering zonder bkr registratie is dat je geen gedoe met banken hebt. Zoals je weet zijn banken nou niet bepaald de meest vriendelijke en open instanties op aarde. Zodra je bij hen in een zwart daglicht komt te staan kun je de ene na de andere aanmaning verwachten. Vaak kun je er in dat geval niet gemakkelijk uitkomen met één van de bankmedewerkers en de brieven stapelen zich op. Velen hebben die ervaring helaas al opgedaan. Dat geeft alleen maar stress. Daarnaast heb je, in het geval van private lease niet te maken met rente.

Waar moet je op letten bij de dealer?

Zoals eerder al vermeld is het belangrijk om goed vooronderzoek te doen. De ene dealer biedt beter voorwaarden dan de ander. Je kiest uiteraard altijd voor de laagste rente, als dat van toepassing is. Bij sommige dealer is het bijvoorbeeld ook noodzakelijk om een loonstrookje te overhandigen. Als je een baan hebt is dat natuurlijk geen probleem. Echter, zit je even zonder baan, dan sta je daar mooi voor niets bij die dealer. Wees dus niet te snel in je oordeel. Een verantwoorde keuze kan een hoop geld schelen.

Let op addertjes onder het gras

Laat je ook niet misleiden door wel erg voordelige voorwaarden. Een rentepercentage van 0% is bijvoorbeeld echt te mooi om waar te zijn. Vaak geldt die 0% rente namelijk maar voor één jaar. Die partijen eisen dan dat je na het eerste jaar al het gehele bedrag aflost. En na één jaar afbetalen ben je zeer waarschijnlijk nog niet klaar voor het betalen van een groot bedrag.

Auto leasen zonder bkr toetsing?

Zoals hierboven vermeld is het mogelijk om een auto te leasen zonder bkr toetsing. Er zijn namelijk een aantal aanbieders voor het leasen van een auto met negatieve BKR.