Ben je van plan om een nieuwe verzekering af te sluiten, maar wil je er zeker van zijn dat je kiest voor de best mogelijke verzekering tegen de scherpste premie? In dat geval is het altijd de moeite waard om verzekeringen te vergelijken. Het vergelijken van verzekeringen hier bij Bankinfo.nl maakt het mogelijk om die ene verzekering af te sluiten die jou voorziet van de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe verzekering voor je auto, naar een inboedel- of een reisverzekering maakt op dit vlak geen enkel verschil.

Kies de verzekering die bij jou past

1. Wij geven jou informatie
2. Jij vergelijkt door middel van onze tools
3. Jouw aanvraag wordt doorgestuurd

De autoverzekering

Eén van de verzekeringen die in Nederland het populairst is, is uiteraard de autoverzekering. Je kan er op dit vlak voor kiezen om de standaard WA-verzekering af te sluiten, maar je kan eveneens kiezen voor een uitgebreidere dekking. Op dit vlak kan je een keuze maken uit de beperkt of volledig casco verzekeringen afhankelijk van het soort schadegevallen welke je wenst in te laten dekken. Let op, een beperkt of volledige cascoverzekering voor jouw auto mag dan een niet onaanzienlijk stuk uitgebreider zijn, daar staat als vanzelfsprekend ook een hogere verzekeringspremie tegenover.

De verplichte en aanvullende zorgverzekering

De zogenaamde basisverzekering is een verplichte verzekering voor iedereen die in Nederland woont en werkt. Ondanks het feit dat de inhoud van de basisverzekering wettelijk is vastgesteld geldt dat niet voor het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht. Dit zorgt er voor dat het vergelijken van de basisverzekering op financieel vlak toch wel degelijk zeer interessant kan zijn. Wil je niet zomaar genoegen nemen met de gewone basisverzekering, maar heb je nood aan enkele aanvullende medische dekkingen? In dat geval is het nog altijd een mogelijkheid om er voor te kiezen om de aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Woonhuisverzekering

De zogenaamde woonhuisverzekering is een bijzonder belangrijke verzekering voor mensen die eigenaar zijn van een woning. Er wordt naar een dergelijke verzekering ook wel eens verwezen als een zogenaamde opstalverzekering. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het evenwel belangrijk om er rekening mee te houden dat een woonhuisverzekering enkel en alleen de schade aan het huis zelf indekt en niet aan de inboedel. Hiervoor is een aparte verzekering vereist.

Aansprakelijkheidsverzekering

Over een aansprakelijkheidsverzekering bestaat nog wel eens de nodige verwarring. Er wordt immers vaak naar verwezen als zijnde de WA-verzekering, maar dit is uitsluitend een verzekering die schade ten opzichte van het voertuig van derden indekt. Een klassieke aansprakelijkheidsverzekering dekt zowel letsel- als zaakschade die door de verzekerde aan derden wordt aangebracht. Op deze manier kan je, je laten indekken tegen de aanzienlijke kosten die een dergelijke situatie met zich mee kan brengen.

Rechtsbijstandverzekering

Ook met betrekking tot het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering is het altijd de moeite waard om een vergelijking uit te voeren. Dit niet alleen omdat de premie aanzienlijk kan verschillen, maar ook omdat er verschillende soorten rechtsbijstandsverzekeringen bestaan. Zo is er een rechtsbijstandverzekering die voor jou een advocaat kiest die je bijstaat in het rechtsverkeer, maar is er tevens een variant waarbij je zelf kiest welke jurist je bijstaat. Het uitvoeren van een vergelijking maakt duidelijk welke optie voor jou het interessantst is.

Inboedelverzekering

Zoals de naam reeds laat vermoeden dekt een inboedelverzekering de schade die wordt veroorzaakt aan de inboedel. In principe wordt deze verzekering altijd afgesloten in combinatie met een woonhuisverzekering. Daar waar een woonhuisverzekering de schade aan het pand indekt geldt voor de inboedelverzekering dat de inhoud van de woning wordt verzekerd. Let er voor op dat een realistische inschatting van de waarde van de inboedel wordt gemaakt. Valt deze te laag uit, dan ben je onderverzekerd en kan je heel veel financiële schade lijden bij met name brand en waterschade.

Reisverzekering

Ga je op vakantie? In dat geval is het afsluiten van een reisverzekering altijd een goede keuze. Een reisverzekering kan worden afgesloten voor één enkele reis, maar er bestaat ook een doorlopende variant. Door het afsluiten van deze laatste ben je gedurende één volledig jaar voor alle vakanties binnen een bepaald budget ingedekt. Let wel op, een standaard reisverzekering kan uitsluitend worden afgesloten voor een echte vakantie. Zakenreizen zijn bij een gewone reisverzekering dan ook niet ingedekt.