Heb je een lening die je wil oversluiten? Dit is mogelijk, maar zorg er dan voor dat je dat op een goede manier gaat doen! Veel mensen willen namelijk een lening oversluiten, omdat ze van de dure lening af willen en liever kiezen voor een goedkope lening. Groot gelijk natuurlijk, maar dat gaat niet altijd allemaal vanzelf. Er zijn specialisten op de markt waarbij je je lening kunt oversluiten, ook kan dat online geregeld worden.

Besparen met lening oversluiten

Geld besparen en een lening oversluiten, dit klinkt aantrekkelijk, maar is het dat ook? Het kan aantrekkelijk zijn als je het goed aanpakt en weet wat je gaat doen en waar. Als je leningen met elkaar gaat vergelijken, dan kun je vaak zien dat je flink kunt besparen op de maandlast. Als je goedkoper uit kunt zijn, dan kun je vaak ook sneller van je lening af zijn en daarnaast is de maandlast ook lager. Maar als je nu een dure lening hebt en je ziet elders goedkopere leningen wat doe je dan? Inderdaad, dan wil je je lening oversluiten en daardoor geld besparen. De maandlast kan daardoor flink zakken en zo kun je ook sneller van je lening af zijn, maar kan dat wel zo gemakkelijk als veel mensen zeggen? Ja! Als je maar weet bij welke goede aanbieder je moet zijn en ook de voorwaarden kent.

Leningen oversluiten, hoe werkt dat?

Een lening oversluiten klinkt misschien heel aantrekkelijk, maar zorg dat je goed voor bent bereid op wat je gaat doen. Daarvoor ga je om te beginnen bekijken wat voor lening je nu hebt afgesloten, wat de kosten zijn per maand, wanneer de lening afloopt en je gaat vervolgens deze lening vergelijken met andere aanbieders. Leningen vergelijken geeft je namelijk inzicht of dat er een lagere maandlast mogelijk is en of dat er een lagere maandlast geregeld kan worden. Als dat zo kan, dan kun je ook online je lening oversluiten, maar eerst maar eens offertes aanvragen en bekijken wat de verschillen zijn. Je wil toch ook weten wat je per maand kunt besparen en hoeveel lager de rente kan zijn als je nu je lening over gaat sluiten?

Online leningen vergelijken

Het vergelijken van leningen hoeft geen dagen in beslag te nemen. Je kunt namelijk online offertes aanvragen van leningen en vaak krijg je deze diezelfde dag nog binnen via de mail. Soms kun je ze ook (alleen maar) per post aanvragen en dan zal het een dag langer duren. Maar over het algemeen heb je dus binnen een paar dagen verschillende offertes in huis, die je met elkaar kunt vergelijken. Hierdoor kun je zelf al inzien of dat een lening oversluiten voor jou aantrekkelijk is op dit moment. Er zijn veel aanbieders die je geld willen lenen, ook de maandlasten kunnen heel wisselend zijn, maar ook de rente. Er zijn dus verschillende factoren waar dat je naar dient te kijken als je de leningen met elkaar gaat vergelijken. Ook de voorwaarden spelen hierin een rol, want hoelang loopt de lening? Krijg je het bedrag in een keer? Wat voor soort lening is het? Hoe hoog is de rente? Wanneer moet de lening volledig zijn afbetaald? Kun je ook eerder aflossen als je het geld eerder bij elkaar hebt? Wat is de boete bij het oversluiten van mijn lening? Allemaal vragen waar je naar kunt kijken als je de leningen met elkaar gaat vergelijken, voordat jij je lening over gaat sluiten!

Welke leningen kan ik oversluiten?

Een lening zoals een doorlopend krediet of een persoonlijke lening, kun je oversluiten. Ook wanneer je een schuld hebt met een credit card of je staat rood op je betaalrekening, ook dan kun je de lening oversluiten naar een die goedkoper is. Let er wel goed op wat je wel en niet boetevrij af kunt lossen! Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijke lening niet altijd boetevrij aflossen. Het is namelijk per kredietverstrekker anders geregeld, daar dien je dus van tevoren wel naar te kijken, voordat je de keuze gaat maken of je over gaat sluiten. Soms is het wel aantrekkelijk om de boete te betalen, omdat je dan alsnog goedkoper uit kunt zijn. Maar dat hangt er dus vanaf hoeveel goedkoper je uit kunt zijn als je je lening over gaat sluiten.

Tips bij lening oversluiten

Een lening oversluiten gaat dus niet vanzelf, het is van belang dat je goed kijkt wat de mogelijkheden en wat de voorwaarden zijn. Daarom zijn er nog een paar tips die je vast en zeker kunt gebruiken als je je lening over wil sluiten.

  • Als je een persoonlijke lening over gaat sluiten, dan moet je daar meestal een boete over betalen. Bij een doorlopend krediet geldt deze regeling niet. Een doorlopend krediet kun je in een keer kosteloos aflossen en de lening vervolgens dus elders oversluiten.
  • Een lening oversluiten kan geld kosten, wegen de voordelen ook op tegen de kosten? Bij een kredietverstrekker waar je nu je lening hebt lopen, heb je afspraken gemaakt. Als dat over een persoonlijke lening gaat, dan loopt jouw geldverstrekker dus inkomsten mis als je deze lening over gaat sluiten. In de voorwaarden staat wat er gedaan moet worden en welke kosten er dan aan verbonden zijn voor jou. Wil je toch oversluiten? Bekijk dan wat het je op gaat leveren en wat de kosten zijn. Zet dat naast elkaar en maak dan de keuze of dat het nuttig is en voordeliger is om de lening over te sluiten.
  • Goed om te weten is dat een korte looptijd vaak voordeliger is dan een langere looptijd. Als je een lening over wil sluiten, kan dat met een lagere rente te maken hebben, maar ook een kortere looptijd kan de reden zijn! Je betaalt dan namelijk minder lang rente en kunt daardoor veel voordeliger uit zijn!
  • Een kredietverstrekker zal als je je lening over wil sluiten altijd gaan beoordelen of dat je de lening wel of niet krijgt. Ze kijken dan bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) naar je betalingsverkeer. Maar wanneer je hetzelfde bedrag gaat lenen, dus geen extra hoog bedrag, dan is het meestal zo dat jouw aanvraag vrijwel direct wordt geaccepteerd.

Dus wil jij je lening oversluiten? Bekijk dan goed wat de voordelen voor jou zijn en lees altijd de voorwaarden door van je huidige contract van de lening! Moet je boete betalen bij oversluiten en hoe hoog is de boete? Wegen de voordelen op tegen de nadelen? Bereid je goed voor en zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan bij het oversluiten van je lening!