Zodra je een negatieve BKR codering hebt bij het BKR is het lastig om te te lenen. Er zijn echter verschillende opties om toch geld te lenen zonder bkr toetsing. In dit artikel leggen we je uit wat een negatieve codering inhoudt en hoe je tóch geld kunt lenen. Zo is het in principe altijd mogelijk om geld te lenen tot 1000 euro. Voor bedragen boven de 1000 zal er wel een toetsing plaatsvinden bij het BKR. Het is wel mogelijk om een lening te krijgen met een BKR-registratie, tenzij je een codering hebt.

Het kan iedereen overkomen. Je wilt iets kopen maar je hebt niet het geld ervoor beschikbaar. Dat betekent dat je geld zult moeten lenen. Maar vaak is een lening afsluiten een behoorlijke rompslomp. Men zal eerst willen checken of je geen negatieve bkr hebt. En als je wel een negatieve bkr hebt, is het vaak niet mogelijk om geld te lenen. Hoe kun je geld lenen zonder bkr toetsing?

Wie zijn de aanbieders?

Er zijn verschillende aanbieders voor het lenen van geld zonder bkr toetsing. Op de pagina van minilening aanvragen vind je een overzicht van alle aanbieders van minileningen. Óók kun je doorlopende leningen vergelijken.

Wat is bkr?

Het bkr staat voor bureau krediet registratie. Dit kantoor is gevestigd in Tiel en houdt van iedereen bij of hij of zij een lening heeft. Op deze manier kunnen geldverstrekkers checken of je al een lening hebt en of je schulden hebt. Wanneer dit het geval is wordt dat een negatieve bkr genoemd en kun je vaak geen nieuwe lening afsluiten. Bij het bkr worden leningen geregistreerd, maar ook creditcards, betaalachterstanden of te betalen rekeningen bij postorderbedrijven. Het gaat dan om kredieten die langer lopen dan drie maanden, of betaalachterstanden van meer dan drie maanden. Hypothecaire leningen worden niet geregistreerd, behalve als je daar een betaalachterstand hebt. Ook leningen bij het DUO zijn niet geregistreerd. Omdat de creditcardlimiet en de mogelijkheid tot roodstaan op je betaalrekening wel worden geregistreerd, staan zo’n negen miljoen Nederlanders geregistreerd. De bedoeling van het bkr is om de consumenten tegen zichzelf te beschermen, zodat ze niet teveel gaan lenen. Daarnaast worden financiële instellingen beschermd tegen consumenten die lenen maar niet meer kunnen afbetalen. De financiële instelling kan op grond van de gegevens van het bkr beslissen of ze je een lening verstrekken of niet.

Welke coderingen zijn er?

  • A1-codering: Bij een A1-codering is er een aflossings- of schuldregeling getroffen met de kredietverstrekker, omdat je te maken hebt gehad met een betalingsachterstand.
  • A2-codering: Bij de A2-codering geeft de kredietverstrekker aan dat hij het resterende bedrag in één keer opeist. De verstrekker verwacht dat het geld in één keer wordt betaald door de consument. In veel gevallen wordt het incassobureau ingeschakeld.
  • A3-codering: Bij de A3-codering kan er sprake zijn van 2 verschillende betekenissen. Zo kan er sprake zijn van een afboeking (kredietverstrekker besluit om het dossier voorlopig te laten rusten) of er kan sprake zijn van kwijtschelding (er dient een bepaald bedrag voldaan te worden en de rest van het bedrag wordt kwijtgescholden).
  • A4-codering: Je hebt een betalingsachterstand en de kredietverstrekker weet je op de één of andere manier niet te bereiken.
  • H-codering: De ‘beste’ vorm die je kunt hebben bij een codering is de H-codering. De H staat hierbij voor herstel. Bij een H-codering heb je geen schulden meer.
spaargeld

Toch is het ook mogelijk om een lening zonder bkr af te sluiten. Hoe gaat dat in zijn werk? Er zijn verschillende mogelijkheden. Hieronder volgt een overzicht. Je moet wel altijd voorzichtig te werk gaan, omdat je nu de bescherming van de bkr mist. Daarom is het goed om eerst wat informatie in te winnen en de verschillende vormen met elkaar te vergelijken. Het zal blijken dat je een lening kunt aanvragen zonder bkr toetsing. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt zelfs vrij makkelijk geld lenen zonder bkr toetsing.

Minilening

De bekendste vorm is een minilening zonder bkr. Deze lening wordt ook wel flitslening genoemd en is steeds meer in opkomst. Bij deze lening kun je een klein bedrag lenen, meestal is dit onder de duizend euro. Dit bedrag moet je dan binnen korte tijd weer terug betalen, bijvoorbeeld binnen twintig dagen of een maand. Het bedrag wordt dan doorgaans binnen vierentwintig uur op je rekening gestort. Dit is dan een minilening zonder bkr toetsing. Je kunt zo snel geld lenen zonder bkr toetsing. Houdt altijd goed de einddatum van terugbetalen in de gaten, wanneer je hierover gaat, moet je vaak hoge bedragen betalen. Ook is de rente op een minilening meestal vrij hoog. In veel gevallen wordt niet gesproken over rente, maar over transactiekosten of administratiekosten. Deze zorgen ervoor dat je meer moet terugbetalen dan je hebt geleend, net als dat bij rente het geval is. Het is vaak zeer eenvoudig om een minilening af te sluiten. Het is zelfs mogelijk om dit te regelen via sms. Het is wel belangrijk om eerst goed de voordelen en nadelen te overwegen voordat je een beslissing neemt. Juist omdat je deze lening zo snel kunt afsluiten, wordt het ook vaak vanuit een impuls gedaan. Op zich is er niets mis met het afsluiten van een minilening, maar zorg dat je eerst goed bent geïnformeerd.

Geld lenen zonder bkr toetsing binnen 10 minuten

Af en toe kan het zijn dat je het nodig hebt: snel geld lenen binnen 10 minuten zonder bkr. Soms kan het gebeuren dat er een apparaat kapot is wat je zeer snel weer wilt vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine of een televisie. Dan kan het zijn dat je op dat moment niet het geld daarvoor hebt. Eind  van de maand krijg je je salaris, maar het is pas halverwege de maand. In dit soort situaties wil je direct geld lenen zonder bkr toetsing. Er zijn minileningen die je online kunt afsluiten. Hiermee kun je direct geld lenen zonder bkr. Binnen tien minuten is het geld bijgeschreven op je rekening. Dan kun je aanschaffen wat je nodig hebt. In deze tijd van snelheid is online geld lenen zonder bkr toetsing erg handig. Op deze manier kun je heel snel geld lenen zonder bkr registratie. Na meestal dertig dagen moet je het bedrag weer hebben terugbetaald, inclusief rente en administratiekosten. Dat is namelijk het grote nadeel van deze leningen: ze zijn vrij duur.

5000 euro lenen zonder bkr toetsing

Misschien denk je nu, ja dat is allemaal mooi, zo’n minilening, maar ik heb meer geld nodig dan de bovengenoemde maximale duizend euro. Voor sommige onverwachte aankopen heb je soms wel ineens zo’n vijfduizend euro nodig. Kun je dan ook krediet lenen zonder bkr toetsing?  Dit is wel mogelijk, maar het wordt een stuk lastiger. Eén mogelijkheid is om verschillende minileningen zoals die hierboven beschreven staan te combineren. Niet echt ideaal, maar het is wel een mogelijkheid. Een andere mogelijkheid voor geld lenen zonder bkr toetsing 5000 is om het particulier te doen. Op internet zijn wel particulieren te vinden die zulke leningen aanbieden. Bedenk wel goed dat de rente op dit soort leningen vrij hoog is, dus als je een hoog bedrag leent, kan dit flink in de papieren lopen. De andere kant van lenen bij een particulier is dat het vaak wel mogelijk is om over de rente en kosten te onderhandelen, terwijl dit bij banken doorgaans niet mogelijk is.

Particulier

Een andere manier voor snel geld lenen zonder bkr is door geld te lenen van een particulier. Je kunt eigenlijk altijdparticulier geld lenen zonder bkr toetsing. Er zijn particulieren die dit aanbieden, bijvoorbeeld op internet. Het nadeel hiervan is dat je niet weet hoe betrouwbaar deze particulieren zijn. Zorg er daarom altijd voor dat alle regels en voorwaarden goed op papier staan. Check in ieder geval altijd of degene die het geld aanbiedt een AFM-vergunning heeft. Dit is een vergunning waarin staat dat je financiële diensten mag aanbieden, zoals het verschaffen van leningen. Als iemand wel leningen aanbiedt, maar geen AFM-vergunning heeft, is de kans groot dat hij een oplichter is. Een andere optie voor geld lenen bij particulieren is om geld te lenen van familie. Dit kan gênant aanvoelen, je schaamt je dat je bij hen moet aankloppen voor geld, maar vaak is het wel veiliger dan bij een volslagen vreemde. Je kunt wel zeggen ik moet nu geld lenen zonder bkr toetsing. Het is maar voor een paar weken en dan betaal ik het alweer terug. Als het om zo’n korte termijn gaat, vinden de meeste goede familieleden dit geen probleem.

Bij de gemeente

Er zijn verschillende gemeenten in Nederland waar je ook kunt geld lenen zonder bkr check. Dit is bedoeld voor mensen die niet zoveel geld hebben. Zo kun je ook geld lenen zonder inkomen. Op deze lening is maar een lage rente. Je kunt alleen in aanmerking komen voor zo’n lening wanneer je kunt aantonen dat je een negatieve bkr hebt of wanneer je al twee afwijzingen hebt gekregen van kredietverstrekkers. Omdat je zo’n lage rente krijgt op deze lening wordt dit ook wel sociaal bankieren genoemd.

Stadsbank van Lening

Een andere mogelijkheid van lenen zonder bkr toetsing is bij een Stadsbank van Lening. Deze vind je in verschillende plaatsen in Nederland. Hier kun je geld lenen tegen een onderpand. Dit is één van de voordeligste manieren van lenen. Zo kun je bijvoorbeeld geld lenen wanneer je sieraden inlevert. Ook kan dit tegen inlevering van andere spullen. Vaak moet je wel een aankoopbewijs kunnen overleggen. Je betaalt een bedrag aan afsluitkosten en je betaalt rente. Vaak is deze rente niet heel hoog. Na verloop van tijd, als je het geld weer hebt, lever je het geld in en krijg je je spullen weer terug. Veel mensen die van deze regeling gebruik hebben gemaakt zijn hier uiterst tevreden over.

Bkr vermelding verwijderen

Als je wilt kun je altijd je bkr gegevens inzien. Voor € 4,95 kun je je eigen gegevens opvragen. Het blijkt namelijk dat het soms niet klopt wat er bij het bkr geregistreerd staat. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je naar een andere bank bent overgegaan en waarbij de roodstandlimiet anders is, zodat deze niet meer hoeft te worden geregistreerd. Als de bank dit dan niet heeft doorgegeven, blijft het genoteerd staan bij bkr, terwijl het niet meer van toepassing is. Je kunt altijd bezwaar indienen bij de bkr om zo je gegevens te veranderen. Bkr zal dit dan eerst nagaan en wanneer het juist is, zullen ze je gegevens aanpassen.

Waarom zou je geld lenen?

Misschien vraag je je na bovenstaand verhaal af waarom je eigenlijk geld zou lenen. Want geld lenen kost je altijd geld. Je moet altijd rente betalen, of het nu gaat om een gewone lening of een lening zonder bkr toetsing. Toch kan het zijn dat je gewoon geld nodig hebt om iets aan te schaffen. Er zijn nou eenmaal spullen waar je niet zo goed zonder kan. Neem bijvoorbeeld een wasmachine. Als die kapot is en niet meer gerepareerd kan worden, wil je toch graag zo snel mogelijk een nieuwe. En daar heb je behoorlijk wat geld voor nodig. Of, van een heel andere aard, wanneer je een operatie moet ondergaan die niet wordt verzekerd. Natuurlijk is het fijner als je hiervoor je spaargeld kan gebruiken, maar niet iedereen heeft de luxe om te kunnen sparen. In dat geval zal je een lening moeten afsluiten om zo aan het benodigde geld te komen. Als je een lening gaat afsluiten is het wel belangrijk om eerst een goede afweging te maken of hetgeen wat je met het geld gaat doen het ook waard is. Als je bijvoorbeeld een lening afsluit met een looptijd van vijf jaar en je koopt daarvan iets wat je na drie jaar alweer moet vervangen, is dat uiteraard niet handig. Je bent dan nog aan het afbetalen terwijl je eigenlijk alweer een nieuw exemplaar nodig hebt. Met minileningen gaat dit uiteraard niet op, omdat de looptijd daarvan maar heel kort is. Maar je hebt er wel wat extra kosten aan, namelijk de renten en de administratiekosten, en je moet je afvragen of dat het waard is met wat je met het geld gaat doen. Als je goede afwegingen maakt, kun je beter tot een goede keuze komen.

Schuldhulpverlening

Toch gebeurt het dat het niet goed gaat bij mensen en dat ze steeds dieper in de schulden komen te zitten. De ene lening wordt gebruikt om de andere af te betalen. Mensen zien geen uitweg meer en durven zelfs de post niet meer open te maken uit angst dat ze nog meer rekeningen krijgen die ze niet kunnen betalen. In dat geval is het tijd om hulp in te schakelen. Er zijn verschillende instanties die hulp geven bij schulden. Dit kan een kredietbank zijn, de sociale dienst of het maatschappelijk werk in de betreffende plaats. Er zal eerst een overzicht worden gemaakt van de inkomsten en uitgaven en welke schulden er zijn. Daarna wordt er gezocht naar oplossingen. In de eerste instantie zal er worden geprobeerd om via het minnelijke traject tot een oplossing te komen. Dit betekent dat de schuldhulpverlening een voorstel doet aan de schuldeisers voor de betaling van de schulden. Dit is een vrijwillige regeling voor de schuldenaar en de schuldeisers. Als alle partijen akkoord gaan, moet je drie jaar lang een bepaald bedrag betalen om de schuld af te lossen. Wat na die drie jaar overblijft wordt kwijtgescholden. Wanneer men  niet op deze manier tot een overeenkomst komt, zal de rechter een uitspraak moeten doen. Dan ga je het traject in van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Hierbij kan de schuldhulpverlening adviseren. Meestal moet je dan voor drie tot vijf jaar een bepaald bedrag betalen, waarna het restant wordt kwijtgescholden.