Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die quadverzekeringen aanbieden. Het is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij wat er wel en niet vergoed wordt. Op deze pagina lees je meer welke quadverzekeringen er zijn en welke quadverzekering de juiste keuze is.

Voordat een quad de wegen op mag, dient hij net als een auto eerst verzekerd te worden. Het is afhankelijk van de soort verzekering die je afsluit wat wel en niet vergoed wordt. Een quad heeft in de meeste gevallen niet zo’n hoge waarde, het is voor de meeste mensen dan ook niet belangrijk dat er veel vergoed wordt. Voor hen is het juist belangrijk dat de verzekering van de quad zo goedkoop mogelijk is. Waarom moet je een quad verzekeren? Nou, dat heeft mede te maken met het feit dat een quad dezelfde snelheden kan bereiken als een bromfiets of een personenauto.

Quad verzekeren advies

Er zijn verschillende soorten quadverzekeringen. Voor een quad is het vaak het verstandigst om ‘slechts’ een WA-verzekering af te sluiten. Mede door het feit dat een quad een redelijke goedkope aankoopprijs heeft volstaat een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering prima. Een WA-verzekering vergoed de schade die door jouw quad is toegebracht aan iemand anders. Indien je quad een relatief hoge waarde heeft kan het ook handig zijn om een aanvullende verzekering te nemen. Deze vergoed ook de schade aan jouw quad door eigen schuld. Hierbij kun je denken aan de kosten voor het laten repareren van bijvoorbeeld lakschade.

Een quad wordt in verhouding tot het aantal quads vaak gestolen door criminelen. Indien je quad een relatief hoge waarde heeft kan het verstandig zijn om een diefstalverzekering af te sluiten.

Quadverzekering vergelijken

Er zijn verschillende verzekeraars die een quadverzekering aanbieden. Op onze website hebben we een overzicht gemaakt van verschillende verzekeraars die quads verzekeren. Een quad is online binnen een paar minuten verzekerd. Wij maken u er op attent dat een quad verplicht verzekerd moet worden. Een quad verzekeren is absoluut niet duur. Maak daarom gebruik van de mogelijkheden die je hebt om je quad makkelijk en snel te verzekeren!

Diks:

Bij Diks kun jij je quad al verzekeren vanaf 3 euro per maand.
– Mogelijkheid om binnen 14 dagen de polis te annuleren
– Er is gratis juridische bijstand door Diks bij materiële- of letselschade

Bromfietsverzekering:

Afhankelijk van het aantal CC kun je een bromfietsverzekering afsluiten voor je quad. Naast de speciale verzekering bij Diks volstaat een bromfietsverzekering vaak volledig!
– Geen externe verzekeringsmaatschappij waarbij je een speciale verzekering afsluit
– Makkelijk te vergelijken

Autoverzekering:

Afhankelijk van het aantal CC kun je een autoverzekering afsluiten voor je quad. Een autoverzekering volstaat vaak prima.
– Makkelijk om af te sluiten
– Binnen een paar minuten geregeld
– Geen externe verzekeraar die uw quad verzekerd. Alles zelf regelen bij uw verekeraar!

Soorten quads

Je hebt verschillende soorten quads. Van quads voor kinderen tot aan quads voor agrarisch verbruik. In de meeste gevallen dient een quad te worden verzekerd. Afhankelijk van de eigenschappen van de quad die je wilt verzekeren kan het een kenteken krijgen. Een quad kan een kenteken krijgen in de categorie bromfiets, bedrijfsauto, personenauto en driewielig motorrijtuig. Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je in het bezit bent van een ‘bromfiets quad’. De soort quad wordt bepaald door drie onderdelen. De maximumsnelheid, gewicht en maximum vermogen bepalen de soort quad. Hieronder bekijken we de verschillende soorten quads met daarbij de bijbehorende kenmerken. Een quad verzekeren kan voor de volgende soorten quads.

Bromfiets:

 • 16 jaar+;
 • het is verplicht om een helm te dragen;
 • de quad heeft een geregistreerde kenteken;
 • u bent in het bezit van een bromfietsrijbewijs of rijbewijs B.

Driewielig motorrijtuig:

Zodra de quad met driewielig motorrijtuig een maximumvermogen heeft van 15 kilowatt, dan dient u te beschikken over rijbewijs A1. Een quad hoger dan 15 kilowatt? U dient dan te beschikken over rijbewijs A.

 • 18 jaar+;
 • Rijbewijs B;
 • het is verplicht om een helm te dragen;
 • de quad heeft een geregistreerd kenteken.

Personenauto:

Hierbij heeft u niet de verplichting voor het dragen van een helm. U dient wel een veiligheidsgordel te dragen indien u wilt rijden op een quad die gezien wordt als personenauto.

 • 18 jaar+;
 • Rijbewijs B;
 • Dragen van veiligheidsgordel is verplicht;
 • De quad heeft een geregistreerd kenteken.

Bedrijfsauto:

Om te rijden op een quad die gezien wordt als een bedrijfsauto gelden dezelfde regels als een personenauto. U dient hierbij ook veiligheidsgordels te dragen, maar het dragen van een helm is hierbij niet noodzakelijk.

 • 18 jaar+;
 • Rijbewijs B of C;
 • Dragen van veiligheidsgordel is verplicht;
 • De quad heeft een geregistreerd kenteken.

Soorten quad verzekeringen

Een quad die goedgekeurd is moet minimaal WA verzekerd te zijn. Dit is wettelijk verplicht. Een WA-verzekering is verplicht omdat dit de schade vergoed die met jouw quad aan anderen wordt toegebracht. Ga dus niet de weg op voordat de quad WA-verzekerd is. Anders kunt u grote problemen krijgen die u beter kunt vermijden.

WA verzekering

Dit is een verzekering die de schade vergoed die met jouw quad aan anderen wordt toegebracht. Indien je bijvoorbeeld tegen iets bent aangereden bent u zelf aansprakelijk voor de schade die is aangericht. U dient dus minimaal WA-verzekerd te zijn bij het rijden van een quad.

Casco (aanvullende) verzekering

Zodra je tegen iemand aan bent ‘geknald’ ben je met een ‘gewone’ WA-verzekering niet verzekerd voor de schade met je eigen quad. De casco-verzekering zorgt er dus voor dat je ook een bedrag krijgt voor je eigen quad, indien je tegen iets of iemand bent aangereden. Kosten die vergoed worden zijn bijvoorbeeld reparatiekosten.

Diefstal verzekering

Als je het gevoel hebt dat je quad snel gestolen wordt, kun je er voor kiezen om een diefstal verzekering af te sluiten. Zodra je quad gestolen wordt, zal deze verzekering er voor zorgen dat je de dagwaarde van de quad krijgt vergoed.

All Risk verzekering

Met de all risk verzekering ben je voor de bovenstaande drie onderdelen verzekerd. Het is dus een soort van alles in één pakket voor de verzekering van je quad.